GroenLinks heeft vrijdagochtend 17 juni mensen met een groene voortuin extra in het zonnetje gezet. Heb je ook een groene voortuin waar je trots op bent? Stuur ons dan een foto van je eigen groene voortuin. De 10 eerste inzendingen krijgen een potje honing cadeau.

Bewoners van het Harnas met een groene voortuin kregen, als we ze thuis aantroffen, een potje honing. De actie is goed ontvangen en leverde ook nog eens mooie gesprekken op over samenleven met de natuur. De Groenlinksactie valt in "de week van de natuur" en sluit mooi aan bij de landelijke Operatie Steenbreek. De verstening van tuinen heeft aantal negatieve gevolgen. Denk hierbij aan de afbreuk van de biodiversiteit, verhitting van steden en wateroverlast. Minder groen in de tuin betekent minder vogels, insecten en andere dieren. Mensen die hun tuin vergroenen leveren een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid van hun eigen buurt. Samen met de buren de voortuin delen is goed voor de onderlinge contacten.

Tijdens de gesprekken met diverse mensen kwam diverse malen de zorg over de mogelijke komst van een mestfrabriek in Oss naar voren. Ook dit onderwerp heeft de aandacht van Groenlinks. We zijn tegen de steeds verder groeiende bio-industrie met alle gevolgen die daaruit voortkomen, zoals mestfabrieken. We zijn daarom zeer kritisch over deze mestverwerking.

Heb je ook een groene voortuin waar je trots op bent? Stuur dan een foto in. De eerste 10 inzendingen krijgen een potje honing. Insturen kan tot 1 juli 2016.

Bekijk ook het filmpje op Dtv.

Meer lezen:
Ben je trots op je groene voortuin?
Groene voortuin actie van GroenLinks

GroenLinks Oss is ook op Facebook.

 

Dtv: Groene voortuinactie GroenLinks Afspelen op YouTube