Nieuws

Juist in een crisis: welzijn boven winst

Veel te veel inwoners van onze gemeente zijn hard geconfronteerd met leed dat is veroorzaakt door een virusuitbraak, in de eerste plaats in hun persoonlijke omgeving maar vaak ook als het gaat om hun inkomen of afhankelijkheid van zorg van anderen.

Lees hier onze bijdrage

GroenLinks stelt vragen over veiligheid verpleeghuizen in Oss

Tijdens een werkbezoek aan het Territoriaal Operatiecentrum op de Bernhardkazerne in Amersfoort kreeg koning Willem Alexander afgelopen 12 mei verslag van wat militair personeel (artsen, verpleegkundigen, verzorgenden en hygiënespecialisten) had opgedaan, als het gaat om besmetting met corona te voorkomen, in verpleeghuizen waar de militairen het vaste personeel hadden ondersteund.

Lees verder

Meer meldingen van vuurwerkoverlast dan ooit, nu tijd voor actie

Op vuurwerkmeldpunt.nl zijn afgelopen weken 1194 meldingen van vuurwerkoverlast in de gemeente Oss gedaan. Vorig jaar waren dat er ruim 800 en de overlast is daarmee sterk gestegen. De klachten centreren zich vooral in het stedelijk gebied van de gemeente Oss, daar is veruit het grootste aantal klachten gemeld. Een gemeenschappelijke klacht is het gebrek aan handhaving voor en na de jaarwisseling, zowel de politie als de gemeentelijk handhaving werd niet voldoende in wijken gesignaleerd.

Lees verder

GroenLinks Oss presenteert 'Stap in de groene richting'

In de aanloop naar de behandeling van de begroting van de gemeente Oss presenteert GroenLinks een tiental plannen om de gemeente groener en duurzamer te maken. Betaald uit het schrappen van de onzinnige noordelijke randweg, die in de komende jaren al 4,7 miljoen euro zou gaan kosten.

Lees verder

Pagina's