Nieuws

GroenLinks wil meldplicht voor vuurwerkvandalen

In de gemeenteraad van 15 november 2018 dient GroenLinks een motie in om vuurwerkvandalen (mensen die gepakt zijn met illegaal vuurwerk of geweldsplegingen met vuuwerk) een meldplicht op te leggen om zo overlast te voorkomen. Met dit plan komen wij tegemoet aan de vraag van de politie om de burgemeester deze mogelijkheid te geven.

Lees verder

GroenLinks mist visie bij dit college

Op 8 november werd de begroting van de gemeente Oss besproken. Raadslid Ester Bos lichtte het standpunt van GroenLinks hierover toe in de gemeenteraad. We moeten als gemeente keuzes maken en inwoners bij deze keuzes betrekken.

Lees verder

Motie aangenomen: Oss wil een ruimer kinderpardon

In de gemeenteraad van 11 oktober 2018 is een motie aangenomen om bij de staatssecretaris aan te dringen tot een ruimer kinderpardon. Een meerderheid van de gemeenteraad wil dat er meer kinderen in aanmerking kunnen komen voor het kinderpardon en dat de huidige onmenselijke situatie wordt beeïndigd. Het college weigert een brief te sturen naar de staatssecretaris, dus doen we dat als raad.

Lees verder

Het nieuwe coalitieakkoord mist ambitie

Op 8 juni is het coalitieakkoord gepresenteerd tussen VDG, VVD, CDA en Beter Oss. Het coalitieakkoord dat nu voorligt is voortzetting van huidig beleid: volgens GroenLinks niet ambitieus genoeg.

 

reactiecoaoss

Pagina's