Nieuws

Meer meldingen van vuurwerkoverlast dan ooit, nu tijd voor actie

Op vuurwerkmeldpunt.nl zijn afgelopen weken 1194 meldingen van vuurwerkoverlast in de gemeente Oss gedaan. Vorig jaar waren dat er ruim 800 en de overlast is daarmee sterk gestegen. De klachten centreren zich vooral in het stedelijk gebied van de gemeente Oss, daar is veruit het grootste aantal klachten gemeld. Een gemeenschappelijke klacht is het gebrek aan handhaving voor en na de jaarwisseling, zowel de politie als de gemeentelijk handhaving werd niet voldoende in wijken gesignaleerd.

Lees verder

GroenLinks Oss presenteert 'Stap in de groene richting'

In de aanloop naar de behandeling van de begroting van de gemeente Oss presenteert GroenLinks een tiental plannen om de gemeente groener en duurzamer te maken. Betaald uit het schrappen van de onzinnige noordelijke randweg, die in de komende jaren al 4,7 miljoen euro zou gaan kosten.

Lees verder

GroenLinks vraagt aandacht voor gemeentelijk monumentaal erfgoed

In de gemeenteraadsvergadering van 19 september 2019 heeft Ester Bos namens GroenLinks Oss aandacht gevraagd voor de manier waarop Oss omgaat met haar monumentaal erfgoed omgaat. Aan de hand van foto's van de staat waarin de oude Mavo St. Jan zich bevindt maakte Ester haar punt. GroenLinks betreurt het dat de gemeente zo onzorgvuldig omspringt met een gemeentelijk monument waar zoveel inwoners van Oss herinneringen aan hebben omdat ze er naar school zijn gegaan en onderdeel is van de Osse geschiedenis. Een prachtig monument, dat notabene in eigendom is van de gemeente.

Lees verder

Pagina's