Nieuws

GroenLinks Oss tegen de geplande btw-verhoging.

tegen BTW verhoging

Het nieuwe kabinet wil de btw verhogen op de dagelijkse boodschappen, de fietsenmaker, boeken, groente en fruit, geneesmiddelen, concertkaartjes en het openbaar vervoer. 

Tegelijkertijd verlaagt ze voor vrijwel hetzelfde bedrag de winstbelasting voor grote bedrijven. De boodschappen worden duurder, de winsten van multinationals groter. Dat geeft weinig vertrouwen voor de toekomst.

"Dit moet anders. Dit gaan wij stoppen." zo laat fractievoorzitter Dolf Warris weten. Daarom is GroenLinks van 11.00 tot 14.00 uur actief in het centrum van Oss

Lees verder

Schrijf mee aan het verkiezingsprogramma van GroenLinks op de Dag van de Democratie

 Samenwerken aan een groen, open en sociaal Oss

Voor GroenLinks is democratie iets dat mensen samen doen. We nodigen je uit mee te schrijven aan ons verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. De aftrap is op de Dag van de Democratie. Je bent van harte welkom om te vertellen wat jij belangrijk vindt voor de gemeente Oss.

Wanneer: van 11 tot 16 uur op zaterdag 9 september 2017
Waar: De Heuvel in Oss

GroenLinks Oss en Progressief Bernheze roepen Agrifood Capital tot de orde

Donderdag 6 juli 2017 vragen gemeenteraadsfracties Progressief Bernheze en GroenLinks Oss de gemeenteraden van Bernheze en Oss zich uit te spreken voor de versnelde verduurzaming van de intensieve veehouderij, en tegen de oproep die de burgemeester van ’s-Hertogenbosch, namens samenwerkingsverband Agrifood Capital, aan de provincie deed.

Lees verder

Kom naar Den Bosch op 7 juli en laat je horen

Tijdens de Statenvergadering van 7 juli wordt besloten hoe de landbouw en veehouderij in Brabant eruit komt te zien. Het terugdringen van stikstof, een betere kwaliteit van het grondwater en de bodem en boeren op een inclusieve manier is wat GroenLinks wil voor Brabant. Milieu en klimaat mogen geen ondergeschoven kindje worden in de besluitvorming over de toekomst van de landbouw en veehouderij. GroenLinks Brabant vindt het belangrijk dat juist het geluid van de biologische en inclusieve boeren gehoord wordt. Kom daarom op 7 juli om 12.30 uur naar het provinciehuis in Den Bosch en spreek je uit.

Rood Lintje voor wie?

Wie verdient er volgens jou zo’n Rood Lintje?

Ken je iemand die zich inzet voor andere mensen? Die belangrijk is voor de buurt? Of een organisatie die Oss en/of één van haar kernen socialer maakt? Nomineer deze dan voor het Rood Lintje

Lees verder

PvdA en GroenLinks stellen artikel 41 vragen n.a.v. StAB rapport over mestfabriek

De fracties van PvdA en GroenLinks hebben vandaag artikel 41 vragen gesteld aan het college van B&W over een rapport van de Stichting Advisering Bestuursrecht (StAB), die de rechtbank heeft geadviseerd in de zaak van een aantal eisers, waaronder de gemeente Oss, tegen de provincie m.b.t. de verleende vergunning aan OOC voor een mestfabriek.
In het rapport is geconcludeerd dat de emissie van geur een factor 8,4 hoger ligt dan aangevraagd/vergund. En tevens dat dit niet met beperkte voorzieningen tot een aanvaardbaar niveau terug te brengen is.

Lees verder

Pagina's