Nieuws

GroenLinks Oss presenteert 'Stap in de groene richting'

In de aanloop naar de behandeling van de begroting van de gemeente Oss presenteert GroenLinks een tiental plannen om de gemeente groener en duurzamer te maken. Betaald uit het schrappen van de onzinnige noordelijke randweg, die in de komende jaren al 4,7 miljoen euro zou gaan kosten.

Lees verder

GroenLinks vraagt aandacht voor gemeentelijk monumentaal erfgoed

In de gemeenteraadsvergadering van 19 september 2019 heeft Ester Bos namens GroenLinks Oss aandacht gevraagd voor de manier waarop Oss omgaat met haar monumentaal erfgoed omgaat. Aan de hand van foto's van de staat waarin de oude Mavo St. Jan zich bevindt maakte Ester haar punt. GroenLinks betreurt het dat de gemeente zo onzorgvuldig omspringt met een gemeentelijk monument waar zoveel inwoners van Oss herinneringen aan hebben omdat ze er naar school zijn gegaan en onderdeel is van de Osse geschiedenis. Een prachtig monument, dat notabene in eigendom is van de gemeente.

Lees verder

GroenLinks ontevreden over niet beantwoorden vragen over glyfosaat

Glyfosaat verkrijgbaar bij Action

De vragen die GroenLinks Oss op 24 april aan het college van B&W stelde over het gebruik van het bestrijdingsmiddel glyfosaat, zijn nog steeds niet beantwoord. De partij neemt daar geen genoegen mee en stelt het gemeentebestuur nu vragen over het uitblijven van antwoorden. GroenLinks wijst op de termijn van dertig dagen bij schriftelijk gestelde vragen, terwijl er al meer dan honderd dagen voorbij zijn. 

Lees verder

GroenLinks Oss stelt vragen aan college over zwerfafval

Zwerfafval Keep it Clean

GroenLinks maakt zich zorgen over de toenemende hoeveelheid zwerfafval in Oss. Tevens maakt GroenLinks zich zorgen over hoe er met zwerfafval wordt omgegaan bij het maaien van bermen en grasvelden. Hoewel het beleid is dat voordat er gemaaid wordt eerst het zwerfafval wordt opgeruimd, blijkt dit niet altijd te gebeuren. Met als gevolg dat zwerfafval versnipperd wordt en achter blijft. Hieruit volgend stelde GroenLinks de volgende vragen:

Lees verder

Pagina's