Nieuws

GroenLinks Oss maakt zich zorgen over ontwikkeling Walkwartier

Centrum Oss

Onlangs zijn we op de hoogte gebracht van het plotselinge vertrek van wethouder Wagemakers uit het college van B&W. De heer Wagemakers heeft zich de afgelopen jaren persoonlijk sterk ingezet voor herinrichting van het Walkwartier. In verband daarmee heeft GroenLinks binnen het kader van artikel 41 de volgende vragen gesteld:

 

Lees verder

GroenLinks stelt vragen in raadsvergadering van 19 april over het kappen van een oude beuk aan de oude Molenstraat

Bomen weg oude molenstraat

Afgelopen zaterdagochtend werd GroenLinks opgeschrikt door berichten over het kappen van een tientallen jaren oude beuk aan de oude Molenstraat in Oss op het terrein waar een zorgcomplex is voorzien. De beuk doet al sinds de helft van de vorige eeuw zijn best om ons te voorzien van zuurstof en schaduw en is een betrouwbare schuil- en broedplaats voor vogels. Verder vinden allerlei insecten in de beuk een voedsel- en verblijfsplek.

Het enige wat nu rest is een schijf waarin we door het tellen van de ringen kunnen lezen hoeveel jaren natuur in een luttel kapmoment is verwoest. GroenLinks wil het college daarom graag de volgende vragen stellen:

Lees verder

Informatieproces

Onze twee raadsleden Ester Bos en Dolf Warris en bestuursvoorzitter Gebert Lucassen hebben een gesprek gehad met informateur Rob Bruers over mogelijke coalitievormingen in Oss. GroenLinks heeft in haar verkiezingsprogramma laten weten dat coalitieonderhandelingen in openbaarheid kunnen plaatsvinden, de informateur denkt betere resultaten te halen door pas iets te vertellen als het bekend is welke resultaten er zijn gehaald. Wij willen in ieder geval laten weten wat wij de informateur hebben gezegd.

Lees verder

GroenLinks Oss verdubbelt!

Voor het eerst in de geschiedenis van GroenLinks Oss stijgt de partij naar twee zetels. Door deze uitslag nemen Dolf Warris en Ester Bos plaats in de gemeenteraad.

Lees verder

Pagina's