Nieuws

848 meldingen op vuurwerkmeldpunt

Op vuurwerkmeldpunt.nl zijn afgelopen weken 848 meldingen van vuurwerkoverlast binnengekomen waarvan 848 uit de gemeente Oss. Vorig jaar waren dat er 483 en het aantal meldingen is daarmee bijna verdubbeld. De klachten centreren zich vooral in de Schadewijk, Ussen en het centrum. Een gemeenschappelijke klacht is het gebrek aan handhaving voor en na de jaarwisseling.

Lees verder

GroenLinks Oss opent eigen vuurwerkmeldpunt

Voor het zevende jaar op rij is er een vuurwerkmeldpunt  geopend. Overlast, schade of gevaarlijke situaties door vuurwerk in de gemeente Oss kan vanaf zaterdag 1 december worden gemeld via vuurwerkmeldpunt.nl. Vuurwerkmeldpunt.nl is een initiatief van GroenLinks Oss. 

 

Lees verder

GroenLinks wil meldplicht voor vuurwerkvandalen

In de gemeenteraad van 15 november 2018 dient GroenLinks een motie in om vuurwerkvandalen (mensen die gepakt zijn met illegaal vuurwerk of geweldsplegingen met vuuwerk) een meldplicht op te leggen om zo overlast te voorkomen. Met dit plan komen wij tegemoet aan de vraag van de politie om de burgemeester deze mogelijkheid te geven.

Lees verder

GroenLinks mist visie bij dit college

Op 8 november werd de begroting van de gemeente Oss besproken. Raadslid Ester Bos lichtte het standpunt van GroenLinks hierover toe in de gemeenteraad. We moeten als gemeente keuzes maken en inwoners bij deze keuzes betrekken.

Lees verder

Pagina's