Nieuws

Het nieuwe coalitieakkoord mist ambitie

Op 8 juni is het coalitieakkoord gepresenteerd tussen VDG, VVD, CDA en Beter Oss. Het coalitieakkoord dat nu voorligt is voortzetting van huidig beleid: volgens GroenLinks niet ambitieus genoeg.

 

reactiecoaoss

GroenLinks Oss maakt zich zorgen over ontwikkeling Walkwartier

Centrum Oss

Onlangs zijn we op de hoogte gebracht van het plotselinge vertrek van wethouder Wagemakers uit het college van B&W. De heer Wagemakers heeft zich de afgelopen jaren persoonlijk sterk ingezet voor herinrichting van het Walkwartier. In verband daarmee heeft GroenLinks binnen het kader van artikel 41 de volgende vragen gesteld:

 

Lees verder

GroenLinks stelt vragen in raadsvergadering van 19 april over het kappen van een oude beuk aan de oude Molenstraat

Bomen weg oude molenstraat

Afgelopen zaterdagochtend werd GroenLinks opgeschrikt door berichten over het kappen van een tientallen jaren oude beuk aan de oude Molenstraat in Oss op het terrein waar een zorgcomplex is voorzien. De beuk doet al sinds de helft van de vorige eeuw zijn best om ons te voorzien van zuurstof en schaduw en is een betrouwbare schuil- en broedplaats voor vogels. Verder vinden allerlei insecten in de beuk een voedsel- en verblijfsplek.

Het enige wat nu rest is een schijf waarin we door het tellen van de ringen kunnen lezen hoeveel jaren natuur in een luttel kapmoment is verwoest. GroenLinks wil het college daarom graag de volgende vragen stellen:

Lees verder

Pagina's