Op donderdag 3 december heeft GroenLinks Oss 400 biologische bloembollen gepoot in het grasveld voor de Muzelinck, centrum voor de kunsten aan de Raadhuislaan.

 

Vorig jaar pootte GroenLinks bollen aan de Oijense Zij. We zijn bezorgd over de  groenomvorming in de gemeente Oss. Dit heeft een kaalslag tot gevolg. Zo’n zelfde kaalslag dreigt voor de cultuur. Er is flink op bezuinigd waardoor instellingen zichzelf opnieuw moeten uitvinden met veel minder geld. Vooral voor de Muzelinck is dit een zware opgave. GroenLinks heeft veel waardering voor de manier waarop de Muzelinck hiermee omgaat. Dat verdient een bloemetje.

GroenLinks vindt dat de Muzelinck meer de kans moet krijgen om een spil in het Osse cultuuronderwijs te zijn. Muzelinck heeft de kennis en kunde in huis om scholen pakketten aan te bieden waardoor alle kinderen een muziekinstrument kunnen leren spelen of ervaren hoe het is om in een musical op te treden of een schilderij te maken. Daardoor leren kinderen wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn.

Alleen met goed kunst en cultuuronderwijs zorgen we ervoor dat we ook in de toekomst  onze talenten kweken en hun publiek. Zonder visie lopen we het risco dat onze basis verdwijnt. GroenLinks vindt dat investeren in kunst en cultuuronderwijs een investering is in onze hele gemeente. Zodat je mensen hebt die kunnen optreden in de Lievekamp, De Groene Engel en op allerlei evenementen in Oss. Zodat er aan de wanden van Museum Jan Cunen schilderijen van Osse kunstenaars kunnen hangen. Het is een investering in ons sociaal leven, waarbij volwassenen die muziek willen maken of geïnteresseerd zijn in kunst elkaar ontmoeten en samen tot mooie dingen kunnen komen.

In februari zullen de bollen bloeien. GroenLinks hoopt dat dan ook college en gemeenteraad meer de mogelijkheden en kansen van de Muzelinck  zien. De Muzelinck verdient meer dan nu steun om samen met de andere cultuurorganisaties in Oss te groeien en bloeien.