In Oss is donderdag 2 november 2017 van 16 uur tot 20 uur de jaarlijkse fietsverlichtingsactie. In de Kruisstraat en de Spoorlaan kan je terecht voor het gratis repareren van je fietsverlichting, alleen materiaalkosten zijn voor eigen rekening. Gratis reparatie op 2 locaties.

Niels (Verboven Tweewielers Lith) staat samen met vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland afdeling Maasland en Fietsersbond afdeling Oss voor je klaar op de Kruisstraat tussen De Groene Engel en de gratis bewaakte stalling. Stichting Repair Café is actief in de gratis bewaakte fietsenstalling aan de Spoorlaan tegenover het NS station.

Verboven Tweewielers
Niels Verboven van Verboven Tweewielers uit Lith verleent gratis zijn medewerking in de Kruisstraat. VVN Maasland zorgt voor een fietsquiz en iets lekkers. Fietsenzaak Bike+ doet op eigen locatie mee aan de fietsverlichtingsactie.

Fietsdiefstalshow
De aandacht voor goed werkende fietsverlichting op je fiets wordt opgeluisterd met een spetterende fietsdiefstalshow door BeeWise. De gehele organisatie gebeurt in samenwerking met de gemeente Oss en de politie.

Opening
Om 17.15 uur komt wethouder Wagemakers, ook ambassadeur voor Nul Verkeersdoden Brabant, naar de Kruisstraat voor een officiële opening. Ook is de vrolijke mascotte Osje aanwezig.