Regenboogzebrapad
Regenboogzebrapad

GroenLinks roept op tot Regenboog Stembusakkoord

GroenLinks wil nog voor de verkiezingen met andere politieke partijen in de gemeente Oss een akkoord sluiten om de erkenning en gelijkstelling van lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders en interseksuelen (LHTBI) te verbeteren. De ondertekenaars van het Regenboog Stembusakkoord zullen zich inspannen om maatregelen op het gebied van LHBTI-emancipatie in de komende raadsperiode uit te voeren.

GroenLinks lijsttrekker Dolf Warris: ‘Nederland was in 2001 het eerste land ter wereld waar homo’s met elkaar kunnen trouwen. Maar tegelijkertijd durven mensen niet hand in hand met hun geliefde over straat te lopen uit angst voor geweld.’

Onlangs besloot de gemeenteraad dat er een vervolg moest komen van het actieve LHBTI-beleid.  Daarom wil GroenLinks wil graag dat andere partijen zich nog voor de verkiezingen uitspreken voor de punten uit het Regenboog Stembusakkoord. Het gaat hierbij over wat de gemeente Oss aan maatregelen uitvoert op het gebied van LHBTI-emancipatie zoals veiligheid, onderwijs, zorg en ondersteuning van kwetsbare groepen.