GroenLintje voor centrumondernemers

GroenLinks Oss reikte donderdagmiddag aan de centrumondernemers met dichte deur een GroenLintje uit. Dit deden zij om de ondernemers te bedanken voor hun energiebesparende maatregel. Met een dichte deur wordt er geen energie verspild door de verwarming extra hard te laten draaien met dit koude weer.

GroenLinks startte bij Ekoplaza, zij hadden hun deuren netjes dicht om zo niet onnodig veel kou binnen te laten komen. “Wij zijn blij dat velen het met ons eens zijn dat het een absurd idee is om de verwarming extra hoog te zetten terwijl de deuren open staan. Je stookt toch niet voor buiten je eigen pand” stelt lijsttrekker Dolf Warris.

Wat GroenLinks betreft kunnen alle deuren dicht, en vooral op zo’n ongelooflijk koude dag als vandaag. In veel gevallen is een bordje waar op staat dat een winkel geopend is, voldoende om mensen toch binnen te krijgen. “Ook mensen op straat snappen waarom de deuren gesloten zijn. Het is jammer dat zogenaamde gastvrijheid op deze manier ten koste gaat van het klimaat” aldus Warris.

Voor de ondernemers zelf is het ook een stuk goedkoper om de deur dicht te houden. Energiebesparing begint bij jezelf en het sluiten van de winkeldeur heeft duurzame en economische positieve effecten.