In verband het met coronavirus zijn alle vergaderingen nu digitaal. Deze vergaderingen zijn nog steeds openbaar.

Hoewel de wereld stil lijkt te staan, vergadert de gemeenteraad gewoon door. Online weliswaar. De fractievergaderingen op maandag zijn ook in deze tijd openbaar en voor iedereen te bezoeken. Een handleiding is bijgevoegd.

 

Handleiding digitale fractievergadering Oss

 

Deel nemen aan de fractievergaderingen van GroenLinks is mogelijk via een laptop/computer (met webcam en microfoon) of via tablet/telefoon. Om te zorgen dat de vergadering goed verloopt is het wel de bedoeling dat je vanaf het begin aanwezig bent (om te voorkomen dat er constant mensen in en uit de vergadering gaan) en zoveel mogelijk je microfoon op ‘mute’ hebt staan, dit om te zorgen dat achtergrondgeluid niet hindert.

 

Via laptop/computer

  1. Klik op de onderstaande link:

https://meet.jit.si/groenlinksossfractie

  1. Onder in het beeld staat een klein symbooltje met een camera en een microfoon. Als je niet in beeld bent, of te horen bent klik je hierop om camera en microfoon aan te zetten. Dan moet je als het goed is deel kunnen nemen aan de vergadering. Door te klikken op het microfoontje zet je jezelf op stil.

 

Via telefoon/tablet

  1. Download de app Jitsi Meet via de App store/Google Play Store
  2. Bovenin de app staat: naam van de ruimte invoeren. Hier typ je in: groenlinksossfractie
  3. Controleer of je camera en microfoon aanstaan. Door 1x op het scherm te tikken en het knopje voor camera en microfoon te bekijken. Staat hier een kruis door, staat het uit.
  4. Nu is het mogelijk om mee te doen.