Tijdens de commissievergadering van 16 februari 2017 is de energie inkoop van de gemeente Oss besproken. Tijdens de vergadering werd duidelijk dat de gemeente Oss ook in de toekomst grijze stroom wil blijven kopen die is geproduceerd in kolen-, gas-, en kerncentrales en dit wil ‘vergroenen’ met Garanties Van Oorsprong (GVO's). In de ogen van GroenLinks investeert Oss hiermee in vervuilende stroom en klimaatverandering. Een gemiste kans voor Global Goals gemeente Oss.

Naar aanleiding van deze vergadering heeft GroenLinks op 17 februari een aantal vragen gesteld. Deze vragen zijn tot op heden, ook na herhaaldelijk navragen, niet beantwoord.

Om alsnog antwoorden te krijgen stelt GroenLinks op basis van artikel 41 de volgende vragen:

 



Tijdens de vergadering van donderdag 16 februari werd verteld dat het contract voor energie-inkoop de ruimte biedt om je eigen duurzaamheidsambities verder invulling te geven. Dat als je als gemeente handen en voeten wilt geven aan eigen zonnepanelen en windmolens, het contract dan die ruimte biedt.

  • Wat houdt dit concreet in?
  • Wordt hiermee bedoeld dat het contract ruimte biedt om als gemeente je eigen stroom deels zelf op te wekken en het verder aan te vullen via stroom binnen dat contract? Of wordt er iets anders bedoeld en wat is dat dan?
  • Welke projecten kent de gemeente Oss dan wat betreft zonnepanelen en windmolens die al in 2019-2020 operationeel zouden moeten kunnen zijn om zo invulling te geven aan de duurzaamheidsambities binnen het contract voor energie-inkoop?
  • Met welke gemeenten zit gemeente Oss in de regeling voor duurzame energie-inkoop?
  • Hoe komt het dat de vragen van GroenLinks meer dan 7 weken onbeantwoord bleven?

Met vriendelijke groet,

Namens de GroenLinks fractie,

Dolf Warris

Ester Bos